Türkiye Orta Ölçekli Sanayiciler ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Bursa Destekleme Derneği Başkanı Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş ve yönetim kurulu üyeleri Bahadır Bahadır Celal Manasoğlu, Damla Öztabak, Emin Fatih Çelik ve Yavuz Kazangil, Bursa Teknik Üniversitesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi rektörlerini ziyaret etti.

 

TOSYÖV Bursa yönetimi, ilk olarak Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan ile bir araya geldi.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, şu anda üniversitelerinde 5 aktif fakülte bulunduğunu ve 9 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, “Geçen sene üniversite-sanayi iş birliğinde Türkiye birincisi olduk. Bu anlamda en fazla anlaşma yapan üniversiteyiz. Yine devlet üniversiteleri içinde Ar-Ge’ye en fazla bütçe ayıran 2. üniversiteyiz. Son sınıfa gelen öğrencilerimizin uzun dönem staj hakkı var. Bu sistemde protokol kapsamında öğrencilerimiz şirketlerde çalışıyorlar. Sahada öğrenciler daha aktif oluyor. Araştırma odaklı bir yapılanmamız var. Bu nedenle yüksek lisans ve doktora öğrenci sayımızı yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Öte yandan yeni fakülte açmak ve öğrenci sayımızı artırmak istemiyoruz. Bursa’da butik üniversiteler açılmalı” dedi.

 

TOSYÖV Bursa yönetimi daha sonra Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Saim Kılavuz’u da ziyaret etti.

 

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Kılavuz, 70 bin öğrencileri olduğunu ifade ederek, “Teknoloji Transfer Ofisimiz aktif çalışıyor. ULUTEK doluluk oranına sahip. BTSO ile ULUTEK’te ortaklığımız söz konusu. Üniversitenin sanayiye açılan kapısı olarak görüyoruz ULUTEK’i. İyi bir uyumla çalışıyoruz. Teknokent’imizde 600 milyon dolarlık bir proje hazırlıyoruz. Orayı TEKNOSAB’ın bir Ar-Ge merkezi haline getirmek istiyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi bizi ziyaret etti. Toplantıda ULUTEK firmaları da hazır bulundu.  Onlarla da bir protokol hazırlığı içindeyiz. Türk Beyin Projesini Gazi Üniversitesi ile başlattılar. Özellikle kanserli beyin hücrelerinin tespitinde yapay zekayı kullanmak suretiyle bizim verilerimizi de kullanarak proje geliştiriyorlar. Bizi de o projeye dahil etmek istiyorlar.

Öte yandan biz de Uludağ Üniversitesi olarak Türk Beyin Projesi’nde felç ve inme vakalarıyla yer almak istiyoruz. Ayrıca üniversitemiz bünyesinde Dijital Dönüşüm Araştırma Merkezi de oluşturduk” şeklinde konuştu.

 

TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği Başkanı Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş da KOBİ’leri temsil eden ve onların sesi olan bir dernek olduklarını ifade ederek, “Yüzde 60’ı otomotiv sektöründe faaliyet gösteren üye yapımız var. Amacımız üyelerimizin belli konularda bilinçlenmesini sağlamak ya da onların sorunlarını Ankara’da ilgili Bakanlıklara iletmek. TOSYÖV olarak üniversite-sanayi iş birliğine çok önem veriyoruz. Geçen yıl KOBİ’lere yönelik bir ödül töreni düzenledik. KOBİ ödüllerinde 6 kategori vardı. Bunlardan biri de üniversite-sanayi iş birliği kategorisiydi. Bu alanda en fazla iş birliği yapan şirketi ödüllendirdik. Her dönem için bir kez gerçekleştiriyoruz ödül törenimizi. Bu yıl da yapmak istiyoruz. Sizden de gerek jüri heyetimiz gerekse de değerlendirme kriterleri için destek istiyoruz. Biz sizlerle üniversite-sanayi iş birliğini artırmak, beyin fırtınası yapıp, ekipler oluşturup, projeler üretmek istiyoruz. Bunun yanı sıra KOBİ’lerde staj yapma imkanı ve stajyerlerin iş bulması anlamında da iş birliğine hazırız. Yine biz üniversitelerden akademik olarak da destek almak istiyoruz” diye konuştu.