Özel eğitim kurumlarının pandemi döneminde yaşadıkları sorunlar, BTSO Eğitim Sektörü İstişare Toplantısı’nda ele alındı. Programa, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, BTSO Eğitim Konseyi Başkanı Gıyasettin Bingöl, 59. Meslek Komitesi Başkanı İsmail Güler ve eğitim-öğretim hizmetleri ile kurs sektörlerinde faaliyet gösteren üyeler katıldı. Toplantı, online ortamda gerçekleştirildi.

 

“ÜYELERİMİZİN SESİ OLMAYI SÜRDÜRDÜK”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, pandemi sürecinde üyelerin sorunlarını yakından takip ettiklerini söyledi. Pandeminin başladığı günden bugüne kadar 100’ün üzerinde online ve yüz yüze toplantılar yapıldığına işaret eden Koçaslan, “Bu toplantılarda bakanlarımızı, bakan yardımcılarımızı ve TOBB Başkanımız sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ağırladık. Her gün bize iletilen sorunları ilgili bakanlıklara iletip çözüm aradık. Bugüne kadar birçok sektörde karşılaşılan sorunlara da hükümetimizle birlikte çözüm bulduk. Oda olarak tüm sorunların çözülmesi için üyelerimizin sesi olmaya devam ediyoruz.” dedi.

 

TALEPLERİNİZ ÖNCELİĞİMİZ…

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız, pandemi döneminde ikinci kez BTSO üyesi sektör temsilcileriyle buluştuklarını söyledi. Bir sonraki toplantıyı BTSO ev sahipliğinde Bursa’da yüz yüze yapmayı istediklerini kaydeden Yıldız, “Bakanlığımız özel eğitim kurumlarımızın talepleri için elinden geleni yapıyor. Bizler, sahayı dinlemeye büyük önem veriyoruz.” diye konuştu.

 

“HER KONUYA AÇIĞIM”

Pandemi döneminde hiçbir ayrım gözetmeksizin resmi ve özel eğitim kurumların faaliyetlerinin devam etmesi için mesai harcadıklarını kaydeden Yıldız, “Bakanlık nezdinde sektörümüzü temsil ediyor ve özel sektörün düşüncelerini taleplerini, iletme noktasında bir görevim var. Bu açıdan bunu yapma gayreti içerisindeyiz. Sektörümüz bir eğitim mücadelesi veriyor. Bu işin bir de ekonomik yönü var. Kurumların da belli bir dayanma gücü var. Bakanımızın liderliğinde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

“ÖĞRENME KAYIPLARI İÇİN AKADEMİK BİR ÇALIŞMA YAPILIYOR”

Öğrencilerin öğrenme kayıpları ile ilgili bakanlık olarak bir akademik çalışma yürütüldüğünü kaydeden Yıldız, “Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımız bu konuda müfredatların içerikleri boyutunda en ince ayrıntısına kadar bir çalışma yaptı. Bu nasıl telafi edebilir, yani öğrenme kayıplarımızın hangi oranda hangi düzeyde ama bunun telafisi için nasıl bir çalışma gerekiyor? Bu konuda akademik bir çalışma yapılıyor.” dedi.

 

“ÖZEL EĞİTİM KURUMLARIMIZI EĞİTİME CİDDİ KATKI SAĞLIYOR”

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na organizasyondan dolayı teşekkür etti. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir dönemden geçtiklerini ifade eden Dülger, “Artık yeni şeyleri konuşacağımız bir süreç içerisindeyiz. Eğitim de bu anlamda salgını derinden etkilenen sektörlerimizin başında geliyor. Bizler de üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Bursa’daki özel eğitim kurumlarının tamamı, bizim devlet kurumlarımız gibidir. Onlar resmi kurumlar gibi eğitime ciddi katkı sunuyorlar.”

BTSO Eğitim Konseyi Başkanı Gıyasettin Bingöl, eğitim sektörünün zor bir dönemden geçtiğini belirterek, her platformda sektörün sorun ve taleplerini ilgili makamlara iletme gayretinde olduklarını vurguladı. Toplantıda Genel Müdür Yıldız, eğitim sektörü temsilcilerinin pandemi döneminde yaşadıkları sorunlarla ilgili sorularını cevapladı.