Business Insider internet sitesinin haberine göre, 533 milyon kullanıcının bilgileri çalındı. Sosyal medya devi tarafından yapılan açıklamada ise olayın 2019’da gerçekleştiği ve o dönemde sorunun tespit edilip düzeltildiği bildirilmişti. Öte yandan teknoloji devi, kimin bilgilerinin çalındığı konusunda şimdiye kadar henüz bir bilgi vermedi.
Diğer yandan Facebook’la bir ilişkisi bulunmayan haveibeenpwned.com adlı internet sitesi, kullanıcılara yardım ediyor. Zira bu siteye erişim sağlayan kişiler, e-posta adresini girip sızıntı listesinde olup olmadığını öğrenebiliyor. Sitede şimdilik sadece e-posta bilgileri kontrol edilebiliyor. Sitenin kurucusu Troy Hunt sızan veriler arasında 2,5 milyon e-posta adresinin bulunduğunu söyledi.
Siber güvenlik uzmanı da olan Hunt, siteye telefon numaralarını ekleme konusunu düşündüğünü kaydetti.
FACEBOOK’A İNCELEME
Ayrıca 5 Nisan’da Anadolu Ajansı, Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun dünyayı sarsan haberlerden sonra şirket hakkında inceleme başlattığını bildirdi. Zira siber güvenlik uzmanı Alon Gal’in paylaştığı bilgilerde Türkiye’de 19 milyon 638 bin 821 kişinin verilerinin çalındığı görülüyor.