Başkan Bozbey, “Nilüfer Deresi’nin kirliği aktığını uzun zamandır söylüyoruz. 9 aydır kirleticileri dahi bilmelerine rağmen hiçbir işlem yapmadıklarını biliyoruz. Üzerine gitmeyip, ceza kesmeyip, kapatma işlemi yapmaları gerekirken hiçbir işlem yapmayarak, Nilüfer Çayının kirlenmesine, Marmara Denizinin ölmesine izin veriyorlar. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünün işi denetlemektir gerekirse ceza vermektir. Lütfen görevinizi tam yapın. Eğer siz işlem yapmayacaksanız o firmaları ben açıklayacağım. Gelip BUSKİ’nin Doğu arıtma tesisi kirletiyor diye bir imaj yaratmaya çalışıyorsunuz.” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Başkan Bozbey Burada’ projesi kapsamında, Osmangazi ilçesinde ziyaretler gerçekleştirdi. Bozbey’in bu haftaki programda ilk durağı Osmangazi Kaymakamlığı oldu.
Osmangazi Kaymakamı Ali Partal’ı makamında ziyaret eden Bozbey, devamında Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı makamında ziyaret etti.
“HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİ İLE BU SÜREÇLERİ YÖNETMEK İSTİYORUZ”
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı ziyaret eden Başkan Bozbey, kentsel dönüşüm, kaçak yapı gibi konularda ortaklaşacaklarını vurguladı. Başkan Aydın ise, “Bir seferde bitecek değil. Merkez bir ilçe. Sorunları çok, her şeyden önce bir deprem gerçeği var. Her an her dakika deprem olabilir. 1855 depremi Bursa’yı mahvetmiş. Ağırlıklı olarak ovaya kurulmuş ve kaçak yapının yüksek olduğu bir bölge. Biz tekrardan sağlıklı yapılar oluşması için çalışmalar yapıyoruz. Büyükşehir ile ortaklaşmamız çok önemli. Gerekirse Bakanlığı devreye sokmalıyız. Biz burada vatandaşın depreme karşı dirençli kentlerde oturması için çalışıyoruz. Her türlü işbirliği ile bu süreçleri yönetmek istiyoruz. Çok sorun var. Her mahalleden vatandaşlar sorunları için bize ulaşıyorlar. Hep birlikte bu sorunların üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.
Başkan Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı makamında ziyaret etmesinin ardından Osmangazi Ziraat Odası Başkanı İsmail Altınkaya’yı ziyarette bulundu.
BOZBEY’İN 4’ÜNCÜ DURAĞI BURSA TİCARET BORSASI OLDU
Bozbey’in 4’üncü durağı Bursa Ticaret Borsası oldu. Başkan Bozbey, gerçekleştirdiği ziyarette, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özhan ile Bursa’ya dair görüş alışverişinde bulundu. Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Başkan Bozbey’e gerçekleştirdikleri projelerden bahsetti.
“BİZ ESNAFI KORUMAK ZORUNDAYIZ”
Başkan Bozbey, Bursa Ticaret Borsası ziyaretinin ardından BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit’i ziyaret ederek, BESOB üyeleriyle de bir araya geldi. Bozbey, gerçekleştirdiği ziyarette, “Esnafın güçlü olduğu şehirler yaşam standartı olarak yukarıya çıkmıştır. Biz esnafın yanındayız. 15 günde bir ilçe programlarımız oluyor. Bugün Kaymakam ve Belediye Başkanlarımızı ziyaret ederek buraya geldik. Sonrasında bölgenin muhtarlarıyla bir araya geleceğiz. Bölgenin sorunlarını yerinde dinleyerek çözüm üretmeye çalışacağız. Tabii ki esnafın güçlü olması için TBMM’deki yasanın, marketler zincirlerinin kentin dışarı taşınması için bir karar alınması gerekiyor. Biz bu konuda ne kadar müdahale olabilirsek olacağız ve bazı ilçelerimizde marketlerin olmaması gerektiğine inanıyorum. Zincir marketlerden yapılan alışverişlerin Bursa’ya kuruş katkısı yok. Biz yerel marketleri, esnafı korumak zorundayız. Biz bir düzen kararı almalıyız. Belli bir nüfusun altında olan yerlerde zincir marketlerin olmasını istemiyoruz. Hassas noktamız devletin belirlediği kriterler var. Birçok odayla protokol yapmamız lazım. Vatandaş sadece kırtasiye, bakkaldan değil kasaptan da alışveriş yapması lazım. Ulaşımla ilgili çeşitli talepler var. 4 ay önce UKOME’ye çalışma yapmalarını söyledim. Ben komisyonun biraz daha hızlı çalışmasını istiyorum ve çözüme kavuşmasını istiyorum. Ortaklaştırarak, konuşarak çözmemiz gerekiyor. Bazı konularda şeffaf olmanın son derece anlamlı ve önemli olduğunu söylüyorum” diye konuştu.
BOZBEY, ÇATALTEPE HAKKINDA KONUŞTU! “BİZ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”
Çataltepe hakkında konuşan Bozbey, bir toplantı yaptıklarını ve Şubat başında tekrar bir toplantı yapılması gerektiğini söyledi. Bozbey, “Son noktayı kayacağız. Dışarda kalan, 500 lira, bin lira koyan herkesin orada hakkı var. Bu konuda çeşitli girişimlerimiz var. Orada TOKİ’nin yaptığı bir yanlış var. Burada biz suçludan ziyade çözümün ortasında bir araya gelmeliyiz. 2 bin 600- 2 bin 800 civarı kişi dışarıda kalmış. Önce vicdanımızı ortaya koyacağız. Kooperatif olarak ne kadar kişi para aktarmışsa herkesin hakkı var. Çözümü çok basit. Kooperatif tüm herkesi üye kabul edecek sonrasında da bir karar çıkaracak. O güne kadar hiç para ödemeyenler bir ücret ödeyecek. Bir komisyon kurulacak ve bir oran çıkarılacak. Son bir toplantı yapacağız ve dernek başkanıyla oturup konuşacağız. Biz sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi olarak elimizi taşın altına koyacağız” açıklamalarında bulundu.
BOZBEY MUHTARLARLA BULUŞTU
Bozbey, BESOB ziyaretinin ardından Demirtaş Meydanı’nda muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlarla gerçekleştirilen buluşmada konuşan Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Mandacı, “Osmangazi’deki tüm muhtarlarımızı muhtarlarımızı mutlu edeceğinizden şüphemiz yoktur. Muhtarlarımızın taleplerini daha önce size iletmiştim. Biz muhtarlar olarak daima dik duracağız fakat kimseye diklenmeyeceğiz. Bugün inanıyorum ki Başkanımız bize güzel bir müjde verecektir. Burulaş tesislerinden muhtarlarımızın faydalanması için yüzde 25 indirim talep etmiştik. Muhtarlarımız ile birlikte halkımızın refah seviyesini yükseltmeye hazırız” dedi.
BOZBEY’DEN MUHTARLARA MÜJDE
Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Mandacı’nın konuşmasının ardından sözü Bozbey aldı. Muhtarlara seslenen Bozbey, “Ben de bir muhtar çocuğuyum. Hepimiz 31 Mart itibarıyla birlikte seçilmiş insanlarız. Birlikte seçilirken biz parti adına seçildik ama sizler birey, kendi adınıza seçildiniz. Demokrasinin en güzel örneklerinden birini yaşayarak seçildiniz. Önce mahallelerimize, sonra şehrimize katkı vermek, sorunların çözümüne öneri vermek için birlikte çalışıyoruz. Tahmin ediyorum ki diğer muhtarlarımızın aklı da, kulağı da burada. Yakın bir süre içerisinde merkezdeki muhtarlarımızın tümüyle bir araya geleceğiz. Sorunların yerinde tespiti için Osmangazi’yi 3 bölgeye böldük fakat tüm muhtarlarımızla bir araya geleceğiz. Biz ilçe, yönetim olarak bir hesap vereceğiz. Bu hesabı en iyi şekilde vermek zorundayız. Karnemizin iyi olmasını istiyoruz. Mahallenin sorunlarını sizlerde ileteceksiniz. Muhtarlarımızdan gelen yoğun bir talep var. 10 bin nüfusun üzerinde olan muhtarlarımıza personel verip diğer muhtarlarımıza destek sağlıyoruz. Bu konuda da ilgili muhtarlarımızla hemen temas kurarak, genel giderlere destek olmak için önümüzdeki mecliste bir karar vererek yolumuza devam edeceğiz. Her ilçemizin özellikleri, talepleri farklı. İlçe ziyaretlerimizde gördük ki hakikaten Bursa son derece kıymetli topraklara sahip, son derece önemli bir kent. Muhtarlarımızın da sahip çıktığını görmek beni son derece mutlu etti” şeklinde konuştu.
BOZBEY ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜNE SESLENDİ
Demirtaş Meydanı’nda vatandaş buluşması öncesi basın mensuplarına özel açıklamalarda bulunan Bozbey, “Sosyal medya hesabında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği’nin, Buski’nin Doğu arıtma tesislerinde yapmış olduğu ziyaret sonrasında orada bir kısım suyun dereye bırakıldığı ve buna göre de ceza kesildiği ifadeleri var. Çevre Şehirciliğin sanıyorum başka işi kalmadı. Nilüfer Deresi’nin kirliği aktığını uzun zamandır söylüyoruz. 9 aydır kirleticileri dahi bilmelerine rağmen hiçbir işlem yapmadıklarını biliyoruz. Üzerine gitmeyip, ceza kesmeyip, kapatma işlemi yapmaları gerekirken hiçbir işlem yapmayarak, Nilüfer Çayının kirlenmesine, Marmara Denizinin ölmesine izin veriyorlar. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünün işi denetlemektir gerekirse ceza vermektir. Lütfen görevinizi tam yapın. Eğer siz işlem yapmayacaksanız o firmaları ben açıklayacağım. Gelip BUSKİ’nin Doğu arıtma tesisi kirletiyor diye bir imaj yaratmaya çalışıyorsunuz. Müsilaj 2021 yılında oldu. 2021 yılında o dönemki yöneticiler düşünmüşler taşınmışlar bir buçuk yıl sonra Doğu Arıtma Tesisi ile ilgili gelen suyun önemli bir kısmının arıtılmadığını tespit edip ihale yapmışlar. Yoğun yağışlarda da gelen suyu arıtıp dereye temiz bir şekilde bırakmak iyi olurdu fakat proje tamamlanmamış. Proje ancak Ağustos ayında tamamlanabilecek. Müsilaj konusunu önceki yönetim doğru tespit yapmış olsaydı, oradaki kapasite artışı için o anda ihale eder projeye başlardık. Konuyu bilmeyenler konuyu yanlış aksettiriyorlar” diye konuştu.