MHP Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu, yazılı yaptığı çağrıda şu sözleri kullandı:

 

SEYFİ SEYFİOĞLU’NUN BASIN BİLDİRİSİ;

14 Kasım 2021 seçimlerinde Bulgaristan tarihinde 2.Türk-Müslüman Cumhurbaşkanı adayı olarak, HÖH Başkanı Mustafa Karadayı gösterilmiştir. 14 Kasım’da yapılacak olan seçimin Bulgaristan Türkleri ve Müslümanlar hatta azınlıklar için önemi çok büyüktür. Bu seçimler tarihi bir fırsattır. Mustafa Karadayı’nın alacağı oylar çok önemlidir. Çünkü bu ilk seçimlerde kazanan olmayacaktır. İşte bunun için Cumhurbaşkanı Adayı Seçiminde 2. turda Bulgaristan’da 1990 yılından günümüze kadar olduğu gibi Cumhurbaşkanını belirleyen yine Türk oyları olacaktır. Siyasi kör düğümün çözülüp çözülmeyeceği Türklerin oyları ile belirlenecektir.

14 Kasım’da Bulgaristan’da ve yurtdışında yaşayan tüm Türk ve Müslümanlar sandığa giderek Türk adaya oylarını kullanmaları bu yüzden çok önemli. Bir Bulgaristan göçmeni  Evlad-ı Fatihan  olarak oy hakkı bulunan tüm soydaşlarımıza seçime katılmaları için çağrıda bulunuyorum.

Bulgaristan’da yapılacak seçimler, ülkemizde ve Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımız ve kardeşlerimizin hak ve menfaatleri acısından büyük önem arz etmektedir. Seçimlerin, komşumuz ve ortak çıkarlarımız olan Bulgaristan için hayırlara vesile olmasını dilerim. Sözlerini kullandı.