acabey’in Keşlik Mahallesinden 2004 doğumlu Yasin Yeşil, abisiyle birlikte Karacabey Belediyespor bünyesinde güreşe başladı. Sporla olan ilişkisinikesmeyen Yeşil, Elmalı Güreş Merkezinde sürdürdüğü spor hayatına daha sonra Ankara Askispor’da devam etti.

   Yeşil son olarak, 661.si düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde deste boyunda şampiyonluğa adını yazdıran isim oldu. Yeşil ayrıca bu yıl, okullar arası güreş şampiyonalarında da Türkiye birincisi olarak, çifte şampiyonluk yaşadı.

   Güreşçi Yasin Yeşil, Kırkpınar’da elde ettiği başarıların ardından Karacabey’e dönüşünde, Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret etti.

   Karacabey’in yeri başka

   Spor hayatına başladığı Karacabey’i ve spor hocalarının kendi başarılarında büyük emeği olduğunu vurgulayan Yeşil ziyarette yaptığı açıklamada,“Abimle birlikte, Ali Hoca’nın gözetiminde Karacabey Belediyespor’da spora başladık.10 yaşında başlamıştım, şimdi 18 yaşındayım. Başladığım yıllardan beri birçok başarıyı değerli hocalarımın desteğiyle kazanmıştım. Ailem, köyümüz, Ali Hocam ve Belediye Başkanımızın destekleri, katkıları bu noktada çok önemliydi benim için. Hepsine çok teşekkür ederim” dedi.

   Karacabey’i gururlandırmaya devam edecektir

   Karacabey Belediyespor Güreş Antrenörü Ali Varolda yaptığı açıklamada,“Sporcumuz, Karacabey Belediyespor bünyesinde güreşe başlamıştı. Üstün başarıları ile milli takıma gidecek sporcularla birlikte, mesela Ali Gürbüz gibi İsmail Balaban gibi abilerinin himayesinde olan Elmalı Güreş Eğitim Merkezine gitmişti. Şimdi Askispor’da güreş hayatını sürdürüyor. Ne kadar Ankara’yada gitse, Karacabey’de başlamış olan bir güreş hayatı var onun. Daha da yükseleceğine ve Karacabey’i gururlandıracağına eminim” dedi.

Esas amacımız çocukları küçük yaşlardan itibaren sporla tanıştırmak

   Belediye Başkanı Ali Özkanda yaptığı açıklamada,“Yasin kardeşimizin başarıları hepimizi gururlandırdı. Bildiğiniz gibi 2004 yılında ilçemizde bir spor seferberliği başlatmıştık. O zaman 2 amatörfutbol kulübümüz vardı. Tek bir branş vardı. İlçemizde lisanslı sporcu sayısı 300 bile değildi. Şimdi 10 bini bulan bir sayıya ulaştık. Ve şu anda 22 branşta kurduğumuz spor müdürlüğümüzle hizmet vermekteyiz. Bu noktada, elbette başarılı sonuçlar almak gibi bir gayemiz var ama esas amacımız, çocuklarımızı küçük yaştaspor ile tanıştırmak. Bu noktada, bu işe gönül vermiş antrenörümüz Ali Varol hocamız var. Çocuklarımızla her yönüyle ilgileniyor ve hem sporu sevdiriyor hem de elde edilen başarılarla göğsümüzü kabartıyor. Keşlik Mahallesinden sevgili Yasin kardeşimiz de bugün doğup büyüdüğü şehre büyük gurur yaşatmakta. Biz bundan sonraki spor hayatında kendisine gönülden başarılar diliyoruz” dedi.