Mustafakemalpaşa Belediyesi Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi kursiyerleri sergiledikleri performansla göz doldurdu. Engelliler verdiği konserde hiçbir şeyin kendileri için engel olmadığını bir kez daha gösterdiler.

Engellilik konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 3 Aralık tarihinde kutlanan Dünya Engelliler Günü için Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde özel bir program gerçekleştirildi.

Salonda ayrıca Engelsiz Yaşam Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan karakalem resim sergisi, el emeği göz nuru çeşitli süs eşyaları sergilendi.

Programa Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Başkan Yardımcısı Fatma Kocaman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Işık, Mehmet Ardıçoğlu, birim müdürleri, öğretmenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, engelli aileleri, engelliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şiir dinletisi ile başlayan programda engellilerin kısa tiyatro gösterisi, beraber ve solo olarak seslendirilen şarkılar yer aldı. İzleyenlere unutulmaz seyir keyfi yaşatan engellilere salonda bulunan davetlilerde eşlik etti.

Hayır dualarla ayaktayız

Şehirleşmenin dikey mimariye geçmesiyle, engelliler için hayatın zorlaştığına vurgu yapan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Bunun farkındayız. Engellilerimizin, yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırma adına yapılacak ne varsa, bütün sorumlulukları gönülden üstleniyorum” dedi.

Başkan Kanar, Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte iktidar olduğumuz 2002 yılından bu yana engellilerimiz için, yaşlılarımız için, dul, yetim, gazi ve Şehit yakınlarımız için hükümetimiz, sosyal devlet anlayışı içerisinde hareket etmiş ve bu insanlarımızın hayat standartlarını geliştirmiştir. İstihdamda, eğitimde ve yaşamın her alanındaki bu hassasiyetimiz sayesinde, aldığımız hayır dualarla ayaktayız şeklinde konuştu.

Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi kursiyerlerinin engelleri aşan çalışmalara imza attığını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Birbirinden başarılı sanat çalışmaları, kulaklarımızın pasını silen şarkıları ve tiyatro gösterileriyle bizlere unutamayacağımız bir gece yaşattılar” dedi.

Programın ardından Belediye Başkanı Mehmet Kanar Engelsiz Yaşam Merkezi kursiyerlerine çiçek hediye etti. Ümit Kaysı isimli engelli vatandaş ise Başkan Mehmet Kanar’a karakalem çalışması ile yaptığı portreyi hediye etti.