Belediye tarihinin en kapsamlı tarım projesini hayata geçirdiklerini açıklayan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ‘‘Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’müz çalışmalara başladı. Meyvelerini en kısa sürede toplayacağız. Yapacağımız çalışmalarla çiftçimizi güzel günler bekliyor” dedi.

Mustafakemalpaşa’nın Marmara Ovasının en verimli ve bereketli topraklarına sahip olduğunu belirten Başkan Mehmet Kanar, hizmetlerinin odağında istihdam, yeşil sanayileşme, turizm ve özellikle tarımın geldiğini ifade ederek, meclisten oy çokluğu geçen Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün bu anlamda mihenk taşı olacağını söyledi.

Tarımda marka ve merkezi konumda olacağız’

Başkan Kanar, “Tarım ve hayvancılığın sektörel gelişme alanlarında katma değer sağlayacak Ar-Ge çalışmalarından, yerli tohum ıslah çalışmalarına, alternatif tarım eğitimlerinden Türkiye’ye örnek olan Karaoğlan Manda Evi gibi spot projeler için yöresel marka ve organik ürünlerin satışına kadar tarımsal kalkınmayı destekleyen geniş bir yelpazede hizmet vereceğiz’ dedi.

Milletin efendisine hizmet etmek kıvançtır’

İlçemizde tarımın desteklenmesi ve geliştirilmesi maksadıyla kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların refah seviyesini en üst düzeye çıkaracak hizmeti sunmanın gururunu yaşıyorum” diyen Başkan Kanar, İlçe Tarım Müdürlüğü, ziraat odaları ve üniversitenin de yer aldığı bir sistem içinde koordineli çalışarak Mustafakemalpaşalı çiftçilere destek sağlayacaklarını bildirdi.

Mehmet Kanar, bölgenin yapısına göre en uygun mahsulün ekimi ve alternatif ürün çeşitliliğini sağlanması ve yönlendirme yapılmasından, tarımsal istihdam olanaklarının arttırılması ile hayvancılık faaliyetlerinde ekonomiyi geliştirmek ve tarım birliğini kurmanın öncelikli hedefleri olduğunu söyledi.

Domatese alternatif pancar’

Çiftçilere yönelik girişimlerin olumlu sonuç verdiğini açıklayan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, pancarda polar oranının yüzde 12’ye yükseldiğini belirterek, domates yetiştiricilerine alternatif olarak pancar ekmelerini önerdi.