Üniversiteye hazırlık yolunda tüm imkanlarını gençlere sunan Yenişehir Belediyesi’nin pandemi sürecini dikkate alarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi’nin “yüz yüze veya uzaktan eğitim modeli” ile açtığı üniversiteye hazırlık kursundan yüzde 92.5’luk başarı elde edildi.

Yenişehir’de gençler için spor ve sosyal tesis yatırımları kadar ilk, orta ve lise dengi eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını da dikkate aldıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Davut Aydın, sınav maratonunun en önemli etabında emeklerinin karşılığını alan gençleri tebrik etti. Sınavdan istediği sonucu elde edemeyen gençlere de seslenen Başkan Aydın, “Sınav kişiliğinizin değil, bilgilerinizin ölçülmesidir. Başarılı olunca çok kıymetli, başarısız olunca da kıymetsiz olmayacaksınız. Bizim gözümüzde her evladımız birer bayraktır. Size düşen bayrağı kesinlikle yere düşürmemektir. Kaldı ki girdiğiniz bütün sınavlar bir fırsattır ve her fırsatın telafisi mümkündür” dedi.

“Şimdi yapmanız gereken, ailelerinizin, devletimizin ve bizlerin size sunduğu imkanları en iyi şekilde değerlendirip yeni sınava hazırlıktır” diyen Başkan Aydın, yüz yüze veya uzaktan eğitim modeliyle önümüzdeki ders yılında da üniversiteye hazırlık kurslarını tekrarlayacaklarını bildirdi. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın daha sonra kursa katılan öğrencileri temsilen eşit ağırlıkta 6 bin 180. olan Hümeyra Alsan ile sayısalda 53 bininci olan Birce Bahadır’ı tebrik etti ve bütün gençlere bundan sonraki eğitim hayatlarında başarı diledi.