Karacabey Belediyesi’nin kente katkı sağlayacak dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

 

Geçtiğimiz günlerde, Karacabey’in sahil bölgesi Malkara’da bulunan Polis Kampının bulunduğu alanın belediyeye kazandırılmasının ardından, ilçe merkezindeki eski hapishanenin olduğu arsanın Karacabey Belediyesi’ne kazandırılması noktasında sevindirici gelişme yaşandı.

 

Karacaahmet Mahallesi’nde, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı eski cezaevi olan ve yıkıldıktan sonra Karacabeyli Ünlü Türk Araştırmacı, Yazar Servet Somuncuoğlu’nun isminin verildiği 6 bin 572 m2’lik parkın, Maliye Hazinesinden Karacabey Belediyesi’ne ön tahsisi için imzalar atıldı. Bölgede gerçekleştirilecek çalışmalar için ayrıntılı bilginin, kısa süre içinde paylaşılması bekleniyor.

 

Belediye Başkanı Ali Özkan ile Milli Emlak Karacabey Şefi Emrah Çekmez tarafından atılan imzalarla birlikte, ilgili alanın ön tahsis işlemi gerçekleştirildi. Protokol kapsamında 6 bin 572 m2’lik arsanın, Maliye Hazinesinden Karacabey Belediyesi’ne ön tahsisi yapıldı.

 

Kentimize hayırlı olsun

 

Belediye Başkanı Ali Özkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde, Malkara’daki Polis Dinlenme Tesislerinin belediyemize kazandırılmasının ardından, şimdi de Servet Somuncuoğlu Parkının ön tahsis işlemini gerçekleştirdik. Tüm bu alanlarımızı şehrimizin menfaatlerine ve değerlerine yakışacak, onları yükseltecek projelerle değerlendirmeyi arzuluyoruz. Yakın zamanda bu alanlardaki gerçekleştireceğimiz çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi de vereceğiz. Bu vesileyle, destekleri için Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum’a, Adalet Bakanımız Sn. Abdülhamit Gül’e, Adalet Bakan Yardımcımız Sn. Zekeriya Birkan’a, Bölge Milletvekilimiz Sn. Mustafa Esgin ve tüm vekillerimize, Millî Emlak Genel Müdürümüz Sn. Tufan Büyükuzun’a, Bursa Milli Emlak Daire Başkanı Sn. Ahmet Arın’a ve Karacabey Milli Emlak Şefi Sn. Emrah Çekmez’e, Karacabey halkı adına teşekkür ediyoruz. İlçemize hayırlı olsun” dedi.