2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmesinin ardından, bu konuda bir dizi etkinlik ve uygulamayla sürücülere yayalara öncelik verilmesi konusunda uyarılar yapılmıştı. Devletin tüm unsurları sahaya inerek farklı noktalarda uygulamalarda yer almış ve yayalara öncelik verilmesi noktasında farkındalık oluşturulmuştu. Bu yıl da yine tüm yurtta eş zamanlı bir çalışma hayata geçirildi. 29 Mart gecesi yaya yollarının boyanmasıyla başlayan “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” uygulamasıyla, trafikte yayaların güvenliğinin sağlanması noktasında etkinlik gerçekleştirildi.

 

YAYA GEÇİTLERİ BOYANDI

Aradan geçen sürede yaya güvenliği konusunun unutulmadığı ve sürücülerin de unutmaması adına “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla 29 Mart Pazartesi akşamı 00.00’da İnegöl genelindeki yaya geçitleri kırmızı renklerle boyandı. İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı boyama çalışmasına Kaymakam Eren Arslan ile Belediye Başkanı Alper Taban da katıldı. Ekiplere boyama çalışmalarında destek verildi.

 

ÇOCUKLARA KIRMIZI DÜDÜK HEDİYE EDİLDİ

Bugün ise İnegöl genelinde10 farklı yaya geçidinin olduğu noktada emniyet ekipleri yayalara öncelik verilmesi konusunda uygulama gerçekleştirdi. Sürücülere uyarılar yapılıp broşür dağıtıldı. Ayrıca araçlarda çocuklar varsa trafikte kurallara uymayan araçları uyarmaları için kırmızı düdük hediye edildi.

 

ÖĞRENCİLER DE DESTEK VERDİ

Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban da İnegöl AVM önünde bulunan yaya geçidinde yapılan uygulamaya katıldı. Burada emniyet ekipleriyle birlikte öğrenciler de düdükler ve ellerinde uyarı pankartlarıyla etkinlikte yerini aldı. Sürücülere uyarılar yapılıp yayalara öncelik verilmesi konusunda uyarılar yapıldı. Kaymakam Arslan ve Başkan Taban, durdurulan araçların sürücülerine uyarıcı broşürler de verdi.

 

KOLLUK KUVVETLERİ DENETİMLERİ SÜRDÜRECEK

Uygulama sonrası açıklama yapan Kaymakam Eren Arslan, yoğun programı arasında etkinlik için kendilerine vakit ayıran Belediye Başkanı Alper Taban’a da teşekkür ederek; “Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ sloganıyla başlattığımız Bakanlığımızın yayaların öncelik haklarıyla ilgili sürücülerimizin ve toplumumuzun bilinçlendirilmesiyle ilgili çalışmayı ilçemizde de 10 farklı noktada icra ediyoruz. Işıklı olmayan yaya geçitlerinde, trafiğin akışında önce yayanın yolu kullanma hakkı olduğunu tüm sürücülerimize rehberlik ederek, öğreterek, hatırlatarak bu konuda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Gençlerimiz de bu etkinlikte bizimle birlikte. Onların bilgisi ve duyarlılığı daha fazla. Bütün vatandaşlarımızdan en temel hak olan insanın yaşam hakkına doğrudan etkisi olan bu kuralı ihlal etmeden mutlaka ve mutlaka yaya geçitlerinde öncelikle yayalarımıza yol hakkı tanımalarını istiyoruz. Bu konuda ilçelerimizin bütün yaya geçitlerinde görevlendirdiğimiz arkadaşlar benzer bilgilendirmeleri yapıyor. Bundan sonra da denetimlerimiz kolluk kuvvetlerimiz tarafından yapılacak. Artık bu kültürün sorunsuz şekilde ilçemizde yerleşmesini istiyoruz. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.