Bursalıların artık Osmangazi’de yaşamak istemediklerini dile getiren CHP Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Osmangazi çok değerli bir altındır ancak şu anda bu altının üzeri tozla kaplanmış durumda. Altın üzeri tozla kaplansa da değerini kaybetmez. Osmangazi’nin üzerindeki tozu kaldıracağız. Artık insanlar Osmangazi’den kaçmayacak” dedi.

Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, Yeşilova ve Altınova mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Esnaf ve kahvehane ziyaretleri yaparak Osmangazililere projelerini anlatan ve tavsiyelerini dinleyen Aydın, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Yandaşa iş verelim mantığıyla değil vatandaşa hizmet edelim mantığıyla çalışacaklarına vurgu yapan Erkan Aydın, “Osmangazi’yi yaşanabilir bir ilçe haline getireceğiz. Bugün Osmangazi’den diğer ilçelere göç var. Vatandaşlarımız burada yaşamak istemiyor. Artık insanlar Osmangazi’den kaçmayacak. Osmangazi çok değerli bir altındır ancak şu anda bu altının üzeri tozla kaplanmış durumda. Altın üzeri tozla kaplansa da değerini kaybetmez. Osmangazi’nin üzerindeki tozu kaldıracağız” diye konuştu.

“YAŞANABİLİR BİR KENT YARATMAK İSTİYORUZ”

Osmangazi’nin Bursa’da yaşayanlar tarafından bile hak ettiği değeri görmediğine dikkat çeken Aydın şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımıza soruyorum en son ne zaman bir pazar sabahı Kozahan’a gidip çay içtiniz diye. Hatırlamıyorlar. Kendi değerimizi dahi unutmuş durumdayız. Osmangazi, Osmanlı tarihinde 700 yıla, Bitinya tarihinde 1700 yıla kadar dayanıyor. Şehrin kalbini koruyacağız. Tarihi değerlerini, kültürlerini koruyanlar kazanıyor. Kraliçe Elizabeth bile Bursa’ya geldiğinde AVM’leri değil, Kozahan’ı ziyaret etti. Avrupalı turisti buraya çekmek için sosyal yaşam alanlarının daha geniş bir vizyonla yapılması gerekiyor. Osmangazi turizmin, kültürün, sporun, sosyal belediyeciliğin merkezi olacak. Osmangazi hak ettiği değeri alacak. Memleketimiz, sevdamız Bursa. Bursa’ya, Osmangazi’ye hizmet etmek ve daha iyi yerlere getirmek, yaşanabilir bir kent yaratmak istiyoruz.”