Türkiye’nin en prestijli ödülleri arasında yerini alan 8. Halkla İlişkiler Çalışmaları (HİÇ) ödülleri, sahiplerini buldu. Ödüller Bursa Halkla İlişkiler Derneği ve HİÇ Ödülleri sosyal medyalarından yapılan canlı yayın ile Bursa Halkla İlişkiler Derneği (BHİD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sönmezay tarafından kamuoyuna duyuruldu. İnegöl Belediyesi de Çözüm Merkezi ile ödül alanlar listesinde yerini aldı.


Hiçten HİÇ’e 8. Yıl sloganı ile gerçekleştirilen 8. HİÇ Ödül Töreni, pandemi nedeni ile 2020 yılında gerçekleştirilemedi. Sürecin uzaması sonrasında ödül kazananları BHİD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sönmezay, BHİD ve HİÇ Ödülleri sosyal medya hesaplarından canlı olarak açıkladı. BHİD Başkanı Sönmezay, “Dünyayı etkisi altına alan ve bugüne kadar yaşamadığımız bir sürecin içindeyiz. Bu süreçte hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımızın da hakkını ödeyemeyiz. Gelenekselleşen ve 2020 yılı Nisan ayında her yıl olduğu gibi görkemli bir tören ile sahiplerine ulaştırmayı planladığımız ödüllerimizi bu yıl pandemi tedbirleri kapsamında veremedik. Sürecin bitmesini temenni ederek yine bir tören ile vermeyi arzu ettik, fakat temenni ettiğimiz gibi olmadı. Bu yüzden de canlı yayın ile açıklamayı uygun gördük. Ödül alan proje sahiplerini ve firmalarımızı kutluyorum. Ödüller 9. HİÇ Ödülleri töreninde sahiplerine ulaştırılacak” dedi.


İNEGÖL BELEDİYESİ ÇÖZÜM MERKEZİ İLE ÖDÜLE ULAŞTI


Bu yıl “Hiçten HİÇ’e 8. Yıl” sloganı ile yola çıkan HİÇ Ödülleri’nin jüri komitesini BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Kurumsal İletişim Müdürü Canan Soysal, Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Özdemir,  Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fak. Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Levent Özkoçak, Marka Mühendisi Ömürden Sezgin, Marka Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Özge Kanat ve BHİD adına BHİD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sönmezay oluşturdu. Açıklanan ödüller kapsamında farklı kategorilerde birinciler bulunurken, İnegöl Belediyesi’nin de Çözüm Merkezi projesi ile Kamu Kurumları kategorisinde ödüle layık görüldüğü duyuruldu. Belediye Başkanı Alper Taban’ın göreve gelmesinin ardından farklı bir konsept ve anlayışla çalışmalarını sürdüren Çözüm Merkezi, 7/24 çalışma prensibinde en fazla 5 saniye içerisinde gelen telefonlara yanıt vermesiyle bu alanda İnegöl Belediyesi’ni en hızlı ulaşılan kurum unvanına eriştirmişti.

8. HİÇ ÖDÜLLERİNİN SAHİPLERİ


Öte yandan yarışmada kategoriler ve ödül alan firma ve kurumlar şöyle sıralandı: Kurumsal İletişim kategorisinde Yetiş Proyem ile Proyem Sanayi Ve Tic. A.Ş (Matlı), Kurum İçi İletişim kategorisinde Çilek Akademi ile Çilek Mobilya, Sosyal Sorumluluk kategorisinde Otizmli Bireyler İş Gücünde ile Eker Süt Ürünleri, Sponsorluk İletişimi kategorisinde Basketbolda Performansın Adı Lenovo ile Lenovo Türkiye, Dijital İletişim kategorisinde Fabrika Mobil Kurum İçi Mobil Uygulaması ile Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş., Pazarlama İletişimi kategorisinde Media Markt Hizmetler ile Media Markt, Kamu Kuruluşları kategorisinde Çözüm Merkezi ile İnegöl Belediyesi, STK kategorisinde Obezite 360 ile BUSADER, Üni -Pr/ İletişim Fakülteleri kategorisinde ise Kurumsal İletişim kategorisinde Koustech Kurumsal İletişim Projesi ile Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi, Sosyal Sorumluluk kategorisinde Kitabın Işık Olsun ile Süleyman Demirel Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü, Sosyal Sorumluluk kategorisinde Umut Işığı Alzheimer Hastalığında Zihni Dinç Tutma ile Süleyman Demirel Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü, Pazarlama İletişimi kategorisinde İznik'i Adım Adım Keşfet ile T.C. Maltepe Üniversitesi ödüle layık görüldü. Ayrıca bu yıl jüri özel ödülüne iki proje layık görüldü. Jüri Özel Ödülü Balkantürksiad Balnet Projesi

Jüri Özel Ödül Uludağ Koleji, Dostum Doğa Projesi’nin oldu.