CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun her ildeki STK temsiicileri, kanaat önderleri başta olmak üzere çeşitli kesimlerle biraraya geldiği toplantıları çok önemsediğini belirten Karaca, "BAOB'daki toplantımıza katılan


STK temsilcileri, işçi temsilcileri, çevreciler, muhtarlar, kanaat önderleri, pandemi mağduru kesim temsilcileri, esnaf ve sanatkar temsilcileri, akademik oda başkanları başta Bursa olmak üzere birçok sorunu dile getirdiler. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu da her konuda açık, samimi ifadelerle soruları yanıtladı" dedi.

 

"EMEKTEKİ PROVOKASYON GİRİŞİMİ, ACİZLİĞİN İLANIDIR"

CHP liderinin Emek Mahallesi'ndeki esnaf ziyareti sırasında provokasyona kalkışan bir kişinin koruma ekibi tarafından uzaklaştırıldığını belirten Karaca, yandaş basın ve sosyal medya aktrollerinin de CHP'li belediyeler tarafından halka yapılan bu güzel hizmetleri değil önceden planlanıp sahneye konulduğu anlaşılan provokatif eylemi ön plana çıkararak Kılıçdaroğlu'nun Bursa ziyaretine gölge düşürmeye çalıştığının altını çizdi. Karaca, "Ne söyleyeceği konusunda sufle verilmiş kişilere eylem yaptırtmaya çalışıyorlar. Sosyal medya hesabında kendisini AK Parti Hüdavendigar Mahalle Başkanı olarak tanıtan Musa Akınoğlu'nun eylemi, aynı zamanda bunların acizliklerinin, bittiğinin fotoğrafıdır. Bunlar artık, bu tür eylemlerden medet umar hale düşmüş siyasi müflislerdir. Tepe takla gittiklerinin farkındalar, hırçınlıkları artıyor. Bu provokatif girişimi kınıyoruz" dedi.

 

AKP Bursa İl Sosyal Medya Komisyonu Üyesi Ömer Baydemir'in de bu şuursuz eylemi destekleyen paylaşımlarda bulunduğunu kaydeden Karaca, "İki kişiden söz ettik, ikisi de AKP'nin belli birimlerinde görevli. Tesadüfen gelişmiş olaylardan söz etmiyoruz. AKP Bursa İl Başkanı Davut Gürkan'ın açıklamalarını da gördük. İl Başkanı önce gerçekleştiremedikleri, ellerine yüzlerine bulaştırdıkları, yarım kalmış Bursa ulaşım-sağlık ve belediye yatırımlarının hesabını versin, sonra CHP'li belediyeleri eleştirsin" şeklinde konuştu.

 

CUMHURİYET HALK PARTİSİ, ADETA BURSA'YA ÇIKARMA YAPTI

CHP İl Başkanı Karaca'nın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu Millet İttifakı'ndan İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Demokrat Parti İl Başkanı Çağrı Kaplan, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca ile de tanıştırdığı toplantıya, bütün Bursa programında yanında bulunan Mart 2019 Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de eşlik etti. Program boyunca CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, PM üyeleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal, Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan ve Erkan Aydın da Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na eşlik ederken, genel başkan yardımcıları Ahmet Akın, Seyit Torun ve Erdoğan Toprak ile

Balıkesir Milletvekilleri Hikmet Şahin ve Ensar Aytekin, Afyon Milletvekili Burcu Köksal, İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, CHP Balıkesir ve Yalova il başkanları Serkan Sarı ile Mehmet Güre de heyetteydi.

BAOB'da düzenlenen Bursa Buluşması'ndaki divan heyetinde Bursa milletvekillerinin yanı sıra Nilüfer eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Millet İttifakı'ndan il başkanları Çağrı Kaplan ve Selçuk Türkoğlu'na da yer verildi.

 

KILIÇDAROĞLU'NUN İLK DURAĞI NİLÜFER

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kentteki ilk durağı Nilüfer Belediyesi oldu. Kılıçdaroğlu Nilüfer Belediyesi’nin hayırsever desteğiyle kente kazandırdığı İzzet Şadi Sayarel Huzurevi ve Kreşi ile Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu, açılıştaki konuşmasında, "Bu hizmete katkı veren iş insanlarına ailelere yürekten teşekkür ediyoruz. Bütün amaç daha güzel bir Bursa’yı inşa etmektir. Yerel seçimlere girdik, Bursa Büyükşehir’i alamadık. Kabahat kimde? Kabahat bizde. Bursalılar’da değil. Dolayısıyla buradan bütün partili arkadaşlarıma seslenmek isterim. Biz Bursa’ya gerekli güveni vermek zorundayız ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni alıp, ‘Yeşil Bursa’yı tarihine uygun yeniden inşa etmek zorundayız. Bunu yapacağız. Başkan adayımız burada, çalışıyor. Ben de izliyorum. Her anını izliyorum” diye konuştu.

 

ZÜBEYDE ANA ÇOCUK AKADEMİSİ'NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Kılıçdaroğlu’nun kentteki ikinci durağı Mudanya Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve yaşam boyu eğitimin önünü açmak için hayata geçirdiği Zübeyde Ana Çocuk Akademisi oldu.

Bademli mahallesinde belediyeye ait arazide hayata geçirilen Türkiye’nin en büyük kreş ve anaokulu, görkemli bir törenle hizmete alındı. Toplu açılış töreninde Taş Mektep, Tirilye Sanat Evi, Cumhuriyet Meydanı 1. Etap Projesi, Mürsel Yaşam Parkı’nın kurdelesi de kesildi.

Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin kimseyi ötekileştirmeden eşit hizmet anlayışıyla çalıştığını belirterek, “Zübeyde Ana Çocuk Akademisi’nin temelini daha önce birlikte atmıştık, şimdi açılışını yapıyoruz. Pırıl pırıl çocukları geleceğe hazırlıyoruz. Bu tesisi kentine kazandıran, başkana yürekten teşekkür ederim" dedi.

KENTTEKİ ÜÇÜNCÜ DURAK GEMLİK OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kentteki son durağı Gemlik Belediyesi oldu. Kılıçdaroğlu, Gemlik Belediyesi tarafından tamamlanan Halk Market, Yaşlı Konukevi, Uğur Böcekleri Kreşi, Engelsiz Taksi, Hasta Nakil Ambulansı ile yapımı tamamlanmak üzere olan Spor Tesisinin açılışına törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmada “Başkanımız, başarılı bir belediye başkanı. Biz, yeni bir siyaset anlayışını Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Belediye başkanlarımız yatırımlar yapıyor. Yaptığınız her yatırımın hesabını millete verin. Çünkü harcadığınız para sizin paranız değil, milletin parası. O zaman millete hesap vermek gibi onurlu bir görevi her belediye başkanımız yerine getirmeli.”