BUSİAD Başkanı Türkay, istihdam edilenlerin sayısının 2021 yılı Ocak ayında, bir önceki aya göre 822 bin kişi artarak, 27 milyon 706 bin kişi, istihdam oranın ise 1,2 puanlık artış ile yüzde 43,8 olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Kısmi çalışma ödeneği bu ay sonunda bitirilecek. İşten çıkarma ise 2 ay daha yasak. Ancak, pandemiden kurtulduğumuz anda, elimizde fırsatlar olduğunu biliyoruz. Hem ihracat imkanlarını, hem de bunun yaratacağı istihdam imkanlarını artırmaya hazırız. Yeter ki, tüm Türkiye olarak pandemi belasından kurtulamasak da, kontrol edilebilir bir noktada tutabilelim. Üretenler olarak daha çok, daha kaliteli, daha hızlı üreteceğimize inancımız tam.”

BUSİAD Başkanı Türkay, istihdam politikasının masaya yatırılıp en az 20 yıllık bir planlama yapılması gerektiğini de belirterek, “Eğitimimizi nereye ulaşmak istiyorsak ona göre planlayabiliriz. Böylece ulaşmak istediğimiz hedeflere göre istihdam politikaları da belirleriz. Yaşanacak dalgalanmalar bizleri daha az etkiler hale gelir” dedi.

Türkay, yaşanan normalleşme sürecinde işlerin çok da iyi gitmediğini de hatırlatarak maske, mesafe ve hijyen üçlüsünü unutmamak gerektiğini de ifade etti.