Son bir sene içerisinde vefat edenlerin ruhlarına okunan Hatmi Şeriflerin, Yasin-i Şeriflerin, Tebarekelerin ve tesbihatların duası, yılın son Cuma’sında Ulu Camii’de okundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yılın son Cuma’sı yapılan hatim duası etkinliği, Ulu Camii’de toplanan cemaatle bu yıl da yapıldı. Son bir yıl içinde vefat edenlerin ruhlarına okunan dualar için vatandaşlar ellerini semaya açtı. Ulu Camii’ndeki hatim duasında, tüm dünyayı etkisi altına alan salgının bir an önce bitmesi, tedavi görenlerin iyileşmesi, vefat edenlerin günahlarının affı ve afetlerin bir daha yaşanmaması için Allah’a niyazda bulunuldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2020’nin son Cuma’sını Ulu Camii’de vatandaşlarla birlikte eda ettiklerini söyledi. Son bir sene içerisinde vefat edenler için yılın son Cuma’sı hatim okuma uygulamasını geçen sene başlattıklarını belirten Başkan Alinur Aktaş, “Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve yakınları tarafından okunan 101 Hatmi Şerifin, Yasin-i Şeriflerin, Tebarekelerin, tesbihatların ve kelime-i tevhidlerin sevapları hocalarımızın eşliğinde Ulu Camii’de bağışlanmış oldu. Allah kabul etsin. Ruhları şad ve mekanları cennet olsun. Bu vesileyle de güzel bir dayanışma örneği sergilenmiş oldu. Tüm okuyanlara teşekkür ediyorum. Her ne kadar pandemi dolasıyla ağzımızda maske ve aramızda mesafeler olsa da birlik ve beraberliğimize halel gelmemesi adına bu tür yaklaşımların önemli olduğunu düşünüyorum. 2021’in de Bursa’ya ve Türkiye’ye hayırlar getirmesini, sıkıntının, kaza ve belaların olmadığı ve virüsten kurtulduğumuz yıl olmasını temenni ediyorum. Herkese hayırlı seneler diliyorum” dedi.