Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Ömer Yıldız, Yiğitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilerle tecrübe paylaşımında bulundu.

BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız ile BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Raif Uzunboy ile birlikte, Yiğitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki hazır giyim alanında eğitim gören öğrencilerle buluştu.

“Sektörün geleceği sizlersiniz”

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, Okul Müdürü Mehmet Akif Bingöl’ün de birer konuşma yaptığı ve okul öğretmenlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, sektörün dünü, bugünü ve yarınıyla ilgili bilgiler veren BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründeki kalifiye eleman ihtiyacından bahsetti. Bu manada okulun, sektörün aradığı tasarımcı, modalist ve benzeri alanlardaki yetişmiş elemanın karşılanmasında önemli görev üstlendiğinin altını çizen Yıldız, “Gerçekten bu mesleği yapmayı düşünen kardeşlerimiz için bölgede binlerce iş imkanı var. Geleceği olan ve parlak bir sektör bizim sektörümüz. Genç bir sektör olmasına karşın ülke genelinde karşılığı olan başlıca sektörlerden bir tanesidir. Bu sektörün geleceğinde sizler de söz sahibi olabilirsiniz. İşte bu yüzden çok çalışmalı ve kendinizi geleceğe, sektörün geleceğine göre hazırlamalısınız. dedi.

70 ülkeye ihracat

BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Yılmaz, Kaşif Kaşifoğlu’nun yanı sıra çok sayıda öğrencinin katılım sağladığı tecrübe paylaşımı toplantısında, Bursa’da Vişne Ticaret Bölgesi’nde üretim yapan binlerce firmanın yaklaşık 70 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini söyleyen Ömer Yıldız,  alanlarıyla ilgili eğitim veren meslek liseleriyle her zaman temas halinde olduklarını, bu kapsamda bundan sonra Yiğitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’yle de temaslarını güçlendireceklerini dile getirdi. Yıldız, “’Bu mesleği yapmak istiyorum ama aynı zamanda üniversitede de ilgili bölüm okumak istiyorum’ diyen kardeşlerimiz için, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde bölüm açılmasına önayak olduk. Kendinin bu alanda yetenekli olduğunu düşünen kardeşlerimiz, bu alanda hem para kazanabilir hem şehrimize hem de ülkemize katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Tasarımcı üretimi bilmeli

Meslek lisesi mezunu biri olarak uzun bir süredir bu alanda üretim yapan BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Raif Uzunboy da Vişne Ticaret Bölgesi’nin de sınırları içerisinde yer aldığı Yıldırım’da, böyle bir okulun bulunuyor olmasının avantajlarına dikkat çekti. Uzunboy, “Ben de Demirtaşpaşa Meslek Lisesi’nde okudum. Meslek sahibi ol dediler ve bizi meslek lisesine kaydettirdiler. Ardından meslek yüksekokulunda okudum elektrik ve elektronik bölümde.  10 makine ile atölyecilik yaparak başladık bu işlere. Biz işlerimizi yaparken 4 ana başlıkta hareket ediyoruz. İlkti tasarım, ikincisi satınalma, üçüncüsü üretim ve dördüncüsü pazarlama. Aslında şirketlerimiz bir organizasyon şirketi de diyebiliriz. Bu işin üretiminde ve satışında da ciddi potansiyel var. Herkesin ideali var ama geleceği planlamak lazım” şeklinde konuştu. Uzunboy, ayrıca iyi bir tasarımcının üretim sahasını da bilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yapılan açıklamalar ve konuşmaların ardından BEKSİAD heyeti, okulun atölyelerinde de incelemelerde bulundu.