Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) 50 milyon lira destek vereceği 2020 Yılı Mali Destek Programlarına proje başvuruları sona erdi. Sırada başvurusu yapılan 107 projenin değerlendirilmesi var.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyet gösteren BEBKA tarafından Kasım ayında ilan edilen 2020 Yılı Mali Destek Programlarına yönelik proje başvuruları sona erdi. Toplam 50 milyon TL bütçeli üç başlıkta ilan edilen proje teklif çağrısı arasından Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı’na 52, Yenilik ve Verimlilik Mali Destek Programı’na 43 ve Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı’na 12 olmak üzere toplamda 107 proje başvurusu yapıldı.

KRİTERLERE UYGUNLUK ARANIYOR

Başvuruların tamamlanmasının ardından projelerin değerlendirme süreci başladı. Değerlendirme sürecinin ilk aşaması olan ön incelemede; projelerin idari ve uygunluk kontrolleri yapılacak. Başvurular üzerinden, rehberde talep edilen belgelerin doğru ve eksiksiz sunulmuş olması ve başvuru sahibinin, ortaklarının ve proje konularının rehberdeki kriterlere uygunluğu açısından ön inceleme yapılacak. Başarılı bulunan projeler, teknik ve mali değerlendirme aşamasına alınacak.

MAYIS AYINDA TAMAMLANACAK

Teknik ve mali değerlendirme aşamasında başvuru rehberinde belirtilen değerlendirme usulleri ve kriterleri doğrultusunda projeler, bağımsız değerlendiriciler tarafından mercek altına alınacak. 2020 Yılı Mali Destek Programlarına dair değerlendirme sürecinin Mayıs ayı içerisinde tamamlanmasının planlandığını açıklayan BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, “Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinden 2020 Yılı Mali Destek Programlarına ilgi göstererek proje başvurusunda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Yoğun ilginin olması, bizleri ayrıca mutlu etti. Sürecin ve sonuçlarının bölgemiz için şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz. Mali destek programlarımızda daha fazla mesafe kat etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.