Barış Pınarı Harekatı 3. gününde tüm hızıyla sürerken sahadan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 09.10.2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Barış Pınarı Harekatını başlattı. İlk önce F-16’lar havalandı ve Tel Abyad ve Rasulayn’daki YPG mevzileri bombalandı. Aynı günün gecesinde ise Tel Abyad ve Rasulayn’a kara harekatı başlatılırken sabah da obüs atışlarıyla terör mevzileri yok edildi.

 

HAREKATTA DÜN NELER YAŞANDI?

TSK’nın, Suriye’nin kuzeyini PKK/YPG işgalinden kurtarmak için uzun süredir planladığı harekatın ikinci gününde de sıcak gelişmeler yaşanmıştı. Türk askerinin Fırat’ın doğusuna geçmesinin ardından Suriye Milli Ordusu (SMO) da kaldırılan beton bariyerlerin ardından bölgeye girdi. Öğlen saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti genel merkezinde il başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan özellikle, operasyonu kınayan AB’ye ve Arap ülkelerine sert tepki gösterdi. Mehmetçik ve SMO terör mevzilerini bir bir yok ederken, akşam saatlerinde ise acı haber geldi. Teröristlerin attığı roket ve havan mermileri Şanlıurfa ve Mardin’ın sınır ilçelerine düştü. 1’i bebek 2’si çocuk toplam 7 sivil şehit düşerken, onlarca vatandaşımız da yaralandı.

Operasyon bölgesine sevkiyat aralıksız devam ediyor...Operasyon bölgesine sevkiyat aralıksız devam ediyor…

Harekatın 3. gününde yaşanan tüm son dakika gelişmelerini bu haberimizde aktaracağız:

10:44 Türkiye’nin başlattığı operasyonda yeni bir gelişme yaşandı. Rasulayn’da YPG hedefleri yerle bir edildi. Televizyonların canlı yayına geçtiği görüntülerde kentten dumanların yükseldiği görülüyor.

Televizyonlar canlı yayına geçti…

09:43 Harekatı en yakından bizzat yerinden izleyen Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar, operasyon hakkında çarpıcı tespitlerde bulundu. Ağar, “Mehmetçik, sivil şehitlerimizin ardından YPG/PKK’nın üzerine ölüm olup yağdı” derken, İngiliz ve Fransız kuvvetlerinin bölgeden çekildiğini, Türk askerinin sivillere karşı izlediği tutumla dünya ders verdiğini, Suriye Milli Ordusu’nnun bu operasyonda çok daha disiplinli olduğunu ve harekat başladıktan 6 saat sonra Mehmetçiğin bömlgeye girerek en kritik süreci atlattığını söyledi.

Güvenlik ve strateji uzmanı Abdullah Ağar...Güvenlik ve strateji uzmanı Abdullah Ağar…

 

 

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 277 OLDU

07:04 Barış Pınarı Harekâtı kapsamında gece boyunca icra edilen harekâtlar neticesinde 49 PKK/PYD-YPG’li terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekâtın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 277 oldu.

ACI HABER GELDİ

04:35 Barış Pınarı Harekatı’nda YPG/PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı’nda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Topçu için başsağlığı mesajı yayımladı

kaynak haber7